Сума:
loading...

Во близина на селото Ѕвегор се наоѓа каменот, за кој постои верување дека има исцелителна моќ. Со него се врзува трагичната судбина на убавата овчарка Илина, која Господ ја претворил во камен за да избегне да падне во раце на тиранинот. Освен легендите завеани околку ова место, секој занемува и од прекрасната недопрена природа која го краси ова чудо на природата. Низ годините на ова место дошле многумина, најголем број жени за да ја дотраат бременоста. Локалното население раскажува дека Илин Камен помогнал на многу жени да станат среќни мајки.

Илин камен се наоѓа на надморска висина од околу 800 м над апсолутното морско ниво, покрај магистралниот пат М5 кој ја поврзува општина Делчево со Р. Бугарија. До самото место води обиколен црн шумски пат, додека за авантуристите има и планинарска рута со многу висок наклон и е исцрпувачка за поминување.

ozio_gallery_nano

За авторот на оваа статија:
The Crator
Author: The CratorWebsite: http://www.reevolucioner.blogspot.comEmail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Сопственик на домен, дизајнер, програмер, развој и авторство на концепт, уредник, фотограф, автор на текстови, едитор, маркетинг промотор
Краток опис:
Катализатор за успешна реакција на котелот наречен современие.
Други најнови статии од авторот:

Наши пријатели

loading...

ИЗБЕРЕТЕ МЕСТО ЗА ПОСЕТА ВО ДЕЛЧЕВО

Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна