Градењето на една културна унифицираност на едно општество во глобални рамки во огромна мера зависи од размената на културен идентитет, помеѓу различните цивилизаторски ентитети од целиот свет. Медиумите од најразличен тип во таа насока во голема мера допринесуваат на размена на тој идентитет, но и негово афирмирање во светски рамки.

Филмот, театарот и музиката се едни од најекспонираните уметнички медиуми кои допираат до сечиј дом и до сечија перцепција...

Литературата е секако приказна сама за себе...

Затоа тука на нашиот портал ќе зборуваме за филм, театар и музика, како и за богатството на убавата книга, за нашиот поглед низ прозорецот зад чии што завеси се крие цел еден универзум. Нашиот текст претставува поглед низ субјективната призма на авторот на рецензиите....

На неделна база ќе бидат објавувани рецензии на литературни дела, филмови, музички албуми, театарски претстави, модни трендови и текови, артизам, култура и секакви уметности... Уживајте...

Наш блог

Наши пријатели

Go to top

Потребен е LIKE на нашата фејсбук страна